منتديات جزائر الأحبة
منتديات جزائر الأحبة
منتديات جزائر الأحبة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
الاشتراك
ضع بريدك ليصلك جديد المنتدى

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

المواضيع الأخيرة
» برنامج InstantDemo كامل تصوير سطح المكتب بالفلاش
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 02, 2013 9:32 am من طرف naruto14145

» أجمل كلام قيل في الرجل
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالأحد ديسمبر 04, 2011 4:02 am من طرف شاعر الليل

» تعلّم كيف تشكر الآخرين
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالأحد ديسمبر 04, 2011 4:00 am من طرف شاعر الليل

» الاهانة جمرة تحرق القلب
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:12 am من طرف أمينة الحنان

» كلام الأقران يطوى ولا يروى‎
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:01 am من طرف أمينة الحنان

» سر السعادة
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالأربعاء مايو 19, 2010 9:34 am من طرف وردة الربيع

» متصفح جوجل كروم
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالثلاثاء مايو 18, 2010 11:33 am من طرف ZOOMA

» البشارات بالإسلام في الكتب المقدسة مملكة الله
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالثلاثاء مايو 18, 2010 10:51 am من طرف محمد حميدي

» الصديق كالأخ أوأكثر مهما أخطأ سامحه .. للـنــقــــاش ..
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالثلاثاء مايو 18, 2010 3:10 am من طرف ZOOMA

الزوار

.: عدد زوار المنتدى :.

تصويت
ما رايك بالمنتدى؟
ممتاز
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Vote_rcap179%طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Vote_lcap
 79% [ 33 ]
متوسط
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Vote_rcap17%طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Vote_lcap
 7% [ 3 ]
يحتاج الى تعديل
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Vote_rcap114%طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Vote_lcap
 14% [ 6 ]
مجموع عدد الأصوات : 42
التوقيت

Myspace Comments - Pretty Flowers and Birds Myspace Calendar Fun Quizzes Dumb Tests MySpace Quizzes

 

 طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
وردة فلسطين
عضو جديد
عضو جديد



فلسطين
عدد المساهمات : 70
نقاط : 162

طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور   طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon_minitimeالجمعة نوفمبر 27, 2009 7:55 am

طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور

طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور Icon

بسم الله الرحمن الرحيم


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




كل عام وانتم بخير بمناسبة قرب عيد الفطر المبارك



وان شاء الله عيد سعيد عليكم







قبل البدأ فى الموضوع اليكم اولا المقادير والمكيال / وما يعادله



10 جرام ملح = معلقة شاى
5 جرام سكر = معلقة شاى
20 جرام سكر = معلقة حلو
20 جرام دقيق = معلقة حلو
37 جرام سكر = معلقة كبيرة
37 جرام دقيق = معلقة كبيرة
37 جرام زبدة = معلقة كبيرة
120 جرام دقيق = فنجان شاى او كوب ماء
150 جرام سكر بودرة = فنجان شاى او كوب ماء
200 جرام سكر سنترفيش= فنجان شاى او كوب ماء
225 جرام ارز= فنجان شاى او كوب ماء
80 جرام جوز هند مبشور= فنجان شاى او كوب ماء
150 جرام زبيب= فنجان شاى او كوب ماء
125 جرام بندق او فول سودانى= فنجان شاى او كوب ماء
200 جرام زبدة= فنجان شاى او كوب ماء
225 جرام سمن او زيت = فنجان شاى او كوب ماء
عند استعمال الملعقة تكون ممسوحة
عند استعمال الكوب او فنجان الشاى تكون مش مكبوسة وتكون مسطحة






ملحوظة بالنسبة للكحك




1-عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى وماء العجن مايكونش كتير

لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة و فية ناس كتير فاهمة العكس
ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا لما يحطوا ماء و يطلع ناشف.
2- ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق فلما تيجى
تصبى السمن المقدوح قوى حينزل على السمسم يحمصة.
3- لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر
لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت .
4- ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه بيختلف
من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة كلها
وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى
5-بنستخدم لكل كيلو دقيق علية كوب ماء او كوب ونص ماء
لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت .
6- لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى ابقى اضغطى على النقش وارفعى
ايدك بالنقشة لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة
7- بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب سميد.
**************************
*طريقة استخدام الخميرة بيرة :
فى كوب اضع ملعقة صغيرة خميرة بيرة وقليل من السكر وادوبها بالملعقة الاول
ثم اضع كوب ماء دافىء .



ملحوظة بالنسبة للغريبه





1-عجينة الغريبة لازم تاخد دعك جامد

2-كل ماتدعك كويس بتطرىوماتظهرش فيها التشققات بعد السوى
3-اذا ذاد السكر فى عجينة الغريبة بتنشف الغريبة علشان كدة بنقلل السكر شوية فى العجينة ولما بتخرج من الفرن وهى ساخنة بنرش عليها بسرعة بالمنخل







ملحوظة بالنسبة للبتيفور




1- اذا كنتى عاوزة البتيفور ناعم قوى اعملية بصفار البيض فقط

2- فى عمل البتيفور لاتدهن الصينية بالسمن
3- لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو وننقص2 ملعقة دقيق منه




خامات التزوييق



شوكولاتة فارمسيل – جوزهند ناعم – جوزهند خشن – الوان صحية – شيكولاتة سايحة بيضاء – شيكولاتة سايحة غامقة – كرز مسكر – فواكة مسكرة – كور البونبون الفضى – قشور اللوز – مكسرات مفرية – قرنفل صحيح – فستق – ملبس ملون – صنوبر – مربى – حلوى الماء


كحك العيد بالعجمية

كيلو دقيق – 1/2 كيلو سمن
من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن
قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل
زرة ملح – 2 معلقة ريحة كحك
سمسم – معلقة سكر

الطريقة

ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن ..
نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم
نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا
نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة
لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي ..
حتي ينعم ويتشبع بالسمنه
-نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ
بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه
نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل
أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك..
نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره

العجمية(1)
-------
كوب عسل نحل
1 ملعقه كبيره سمن
2 ملعقه كبيره سمسم
الطريقة
2 ملعقه كبيره دقيق





نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق
ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم
تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء
اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة
ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية
ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات
( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد
ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها
ونحتفظ بها لحين الحشو بها
وعيد سعيد
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
العجمية (2)
---------
نص كيلو عسل ابيض
ملعقة كبيرة سمن
2 معلقة كبيرة دقيق
ربع معلقة ريحة كحك
2 معلقة كبيرة سمسم



الطريقة
نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق
ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم
تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء
اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة
ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية
ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات
( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد
ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها
ونحتفظ بها لحين الحشو بها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.hikam.ahlamontada.com
 
طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات جزائر الأحبة :: منتديات الاسرة :: مطبخك سيدتي-
انتقل الى: