وردة فلسطين عضو جديد
عدد المساهمات : 70 نقاط : 162
| موضوع: طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور الجمعة نوفمبر 27, 2009 7:55 am | |
| طريقة عمل جميع انواع الحلويات بالصور
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل عام وانتم بخير بمناسبة قرب عيد الفطر المبارك
وان شاء الله عيد سعيد عليكم
قبل البدأ فى الموضوع اليكم اولا المقادير والمكيال / وما يعادله
10 جرام ملح = معلقة شاى 5 جرام سكر = معلقة شاى 20 جرام سكر = معلقة حلو 20 جرام دقيق = معلقة حلو 37 جرام سكر = معلقة كبيرة 37 جرام دقيق = معلقة كبيرة 37 جرام زبدة = معلقة كبيرة 120 جرام دقيق = فنجان شاى او كوب ماء 150 جرام سكر بودرة = فنجان شاى او كوب ماء 200 جرام سكر سنترفيش= فنجان شاى او كوب ماء 225 جرام ارز= فنجان شاى او كوب ماء 80 جرام جوز هند مبشور= فنجان شاى او كوب ماء 150 جرام زبيب= فنجان شاى او كوب ماء 125 جرام بندق او فول سودانى= فنجان شاى او كوب ماء 200 جرام زبدة= فنجان شاى او كوب ماء 225 جرام سمن او زيت = فنجان شاى او كوب ماء عند استعمال الملعقة تكون ممسوحة عند استعمال الكوب او فنجان الشاى تكون مش مكبوسة وتكون مسطحة
ملحوظة بالنسبة للكحك
1-عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى وماء العجن مايكونش كتير
لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة و فية ناس كتير فاهمة العكس ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا لما يحطوا ماء و يطلع ناشف. 2- ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق فلما تيجى تصبى السمن المقدوح قوى حينزل على السمسم يحمصة. 3- لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت . 4- ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه بيختلف من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة كلها وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى 5-بنستخدم لكل كيلو دقيق علية كوب ماء او كوب ونص ماء لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت . 6- لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى ابقى اضغطى على النقش وارفعى ايدك بالنقشة لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة 7- بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب سميد. ************************** *طريقة استخدام الخميرة بيرة : فى كوب اضع ملعقة صغيرة خميرة بيرة وقليل من السكر وادوبها بالملعقة الاول ثم اضع كوب ماء دافىء .
ملحوظة بالنسبة للغريبه
1-عجينة الغريبة لازم تاخد دعك جامد
2-كل ماتدعك كويس بتطرىوماتظهرش فيها التشققات بعد السوى 3-اذا ذاد السكر فى عجينة الغريبة بتنشف الغريبة علشان كدة بنقلل السكر شوية فى العجينة ولما بتخرج من الفرن وهى ساخنة بنرش عليها بسرعة بالمنخل
ملحوظة بالنسبة للبتيفور
1- اذا كنتى عاوزة البتيفور ناعم قوى اعملية بصفار البيض فقط
2- فى عمل البتيفور لاتدهن الصينية بالسمن 3- لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو وننقص2 ملعقة دقيق منه
خامات التزوييق
شوكولاتة فارمسيل – جوزهند ناعم – جوزهند خشن – الوان صحية – شيكولاتة سايحة بيضاء – شيكولاتة سايحة غامقة – كرز مسكر – فواكة مسكرة – كور البونبون الفضى – قشور اللوز – مكسرات مفرية – قرنفل صحيح – فستق – ملبس ملون – صنوبر – مربى – حلوى الماء
كحك العيد بالعجمية
كيلو دقيق – 1/2 كيلو سمن من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل زرة ملح – 2 معلقة ريحة كحك سمسم – معلقة سكر
الطريقة
ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن .. نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي .. حتي ينعم ويتشبع بالسمنه -نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك.. نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره
العجمية(1) ------- كوب عسل نحل 1 ملعقه كبيره سمن 2 ملعقه كبيره سمسم الطريقة 2 ملعقه كبيره دقيق
نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات ( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها ونحتفظ بها لحين الحشو بها وعيد سعيد ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, العجمية (2) --------- نص كيلو عسل ابيض ملعقة كبيرة سمن 2 معلقة كبيرة دقيق ربع معلقة ريحة كحك 2 معلقة كبيرة سمسم
الطريقة نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات ( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها ونحتفظ بها لحين الحشو بها | |
|